Ørnekærs Vænge II – grundejerforening og samarbejde

Fra ejere af huse i Ørnekærs Vænge, der ikke er medlemmer af Grundejerforeningen Ørnekærgård, får vi af og til spørgsmål om, man kan blive medlem.

Herudover er der uvished om grundejerforenings medlemskab med hensyn til det planlagte byggeri, Ørnekærs Vænge II. Derfor ønsker bestyrelsen at give en kort forklaring af, hvorfor dette ikke bare er noget man gør.
Herefter et muligt oplæg for et udvidet samarbejde specielt med fokus på ØKV II.

Grundejerforening

Nuværende grundejerforening blev dannet i forbindelse med udstykning af en parcel, hvor en entreprenør stod for byggemodning samt opførelse af en række huse. I forbindelse med oprettelsen af grundejerforeningen (for disse huse), blev der tinglyst nogle forpligtigelser, og disse forpligtigelser kan ikke, uden store omkostninger, ændres.

Det har tidligere været undersøgt, hvorvidt der var mulighed for at udvide grundejerforeningen med de resterende ejendomme. Kravet var dengang, at man skulle være underlagt samme klausuler/forpligtelser, som nuværende medlemmer, samt at det skulle omfatte alle i den resterende bebyggelse. Det viste sig, at der ikke var opbakning til dette.

Det er heller ikke umiddelbart muligt at have en grundejerforening, hvor nogle medlemmer er underlagt nogle juridiske forpligtelser, og hvor andre medlemmer ikke er underlagt disse forpligtelser.

Som et kuriosum kan det nævnes, at Ishøj Kommune selv stod for udstykningen af de resterende parceller, og Ishøj Kommune fejlede dengang ved ikke at stille krav med hensyn til medlemskab af en grundejerforening.

Vi håber, at ovenstående beskriver, hvorfor man ikke umiddelbart kan udvide bestående forening.

Ørnekærs Vænge II

Lad os vende fokus mod den nuværende situation. ØKV II står til at blive bebygget jf lokalplan, og der er infomøde 16 september og dernæst frist for høringssvar.

Grundejerforeningen vil naturligvis gerne hjælpe med spørgsmål af både generel karakter og omkring det planlagte byggeri. Pt. arbejder bestyrelsen med det udsendte materiale og vurderer konsekvenser i forhold til det nuværende Ørnekærs Vænge. Vi kan udtale os i sagen på vore medlemmers vegne, hvorimod vi må opfordre øvrige beboere i området til at reagere ud fra egne betragtninger. Og meget gerne individuelt. Dette gælder naturligvis også medlemmer indenfor grundejerforeningen.

En mulighed kan være, at beboere udenfor grundejerforeningen danner en gruppe, og at denne gruppe vælger en eller to kontaktpersoner. Vi kan efterfølgende mødes, og udveksle informationer samt arbejde med én fælles front.

Vi må konstatere at valget til byrådet er overstået, og at man fra politisk side af al kraft forsøger at nå op på et indbyggertal på 25.000. Hvorfor lige 25.000 oplyses ikke. Derfor skal der bygges så meget som muligt, og uden en samlet arkitektonisk plan for kommunen.

Kontakt til Ørnekærgård

Henvendelser til grundejerforeningen kan ske via vores mail info@ørnekærgård.dk.

Med venlig hilsen
Grundejerforeningen Ørnekærgård
Formand
Viggo Petersen